Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Stockholms Vinkällare för affärslunchen eller fina festen

Lämna en kommentar

Nyligen var jag på Stockholms Vinkällare och åt lunch. Det var inte första gången jag var där, första gången var redan i början av 1990-talet när det var relativt nyöppnat. Då var det en tidning, som jag frilansade för, som bjöd på fest. Och för något år sen var jag där på 50-årsfest. Då bjöds en superfräsch buffé i asiatisk stil, jag minns särskilt en sorts friterade krabb- och fiskkakor som var helt otroligt goda, och så en stekt rissallad som också smakade fantastiskt.

Stockholms Vinkällare har fyra separata rum, och vill man vara säker på att man får vad man vill ha kan man gå på rundtur. (Foto: Stockholms Vinkällare)

Stockholms Vinkällare har fyra separata rum, och vill man vara säker på att man får vad man vill ha kan man gå på rundtur. (Foto: Stockholms Vinkällare)

Nu senast var det en kollega som bjudit in till affärslunch och vi var uppemot femton personer som avnjöt en à la cartelunch bestående av en klassisk silltallrik till förrätt, en helt underbar konjaksflamberad oxfilé till huvudrätt och körsbärspaj till dessert. Så gott och så lyxigt, särskilt med vin till dessutom. Inte alltför ofta man äter en sån lunch, kan jag ju säga, så minnet lever kvar ett tag.

Stockholms Vinkällare ligger på Döbelnsgatan på Norrmalm, så det är väldigt centralt. Jättefina lokaler också – flera olika separata rum att välja mellan. Perfekt ställe för den som vill arrangera en riktigt fin lunch, representationsmiddag eller fest. Man kan, via hemsidan, beställa tid för en rundtur och det kan jag rekommendera. I samband med den där 50-årsfesten så bjöds just en rundtur i lokalerna, och det var jättekul. Det är verkligen fina lokaler, men en del riktigt häftiga rum och vrår. Väl värt att se!19

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s