Under linden – pensionat och restaurang med personlighet och stil

Ett litet pensionat av klassisk modell i vacker skogsmiljö, med sköna sängar, god mat och närhet till naturen – kan det bli bättre? Precis vad jag ska satsa på längre fram i vår när jag ska resa söderut. Under Linden heter pensionatet, beläget mellan Örkelljunga och Munka-Ljungby. Mycket mer naturskönt kan det inte bli.

Jag har varit på Under linden ett par gånger tidigare, när jag befunnit mig i trakten, men då som gäst i restaurangen, och det gav mersmak. Maten är hemlagad, brödet hembakt, och menyn är enkel men rustik och mycket vällagad. Vid ett tillfälle bjöds klassisk dansk fläskstek med krispig svål, en av mina favoriträtter.

I den hemtrevliga restaurangen serveras god och vällagad mat, ofta på närproducerat och ekologiskt! (Foto: Under linden)
I den hemtrevliga restaurangen serveras god och vällagad mat, ofta på närproducerat och ekologiskt! (Foto: Under linden)

Menyn finns att tillgå på Under lindens hemsida, liksom priser och öppettider som varierar. Och det är en del av det som ger Under linden dess speciella charm, tycker jag. Det personliga, småskaliga, lugna i en annars stressig tid. För vem behöver inte komma ifrån vardagsjäkten i stan ibland? Jag är aldrig så harmonisk som när jag befinner mig på landet, kan njuta av vit snö istället för grå, eller grönskande buskar istället för asfalt.

Under linden har flera olika paket att välja på för den som, liksom jag, vill resa bort och njuta lite av livet några dagar. Just nu är förstås Vintersemester under linden, som erbjuds i februari och mars, det mest aktuella – helt fantastiskt just nu när även landets södra delar har fått snö och landskapet är gnistrande vitt…

Så här vackert är Under linden när snön ligger vit... (foto: Lasse Wied)
Så här vackert är Under linden när snön ligger vit… (foto: Lasse Wied)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s