Unna dig en weekend på Eksjö Stadshotell!

Glada sommarminnen från somrarna i Småland...
Glada sommarminnen från somrarna i Småland…

När jag var barn brukade min familj hyra ett litet torp i Småland ett par veckor varje sommar. Det låg strax utanför Ingatorp (ni vet, byn där Emil Svensson hade släktingar, de där som missade julbordet när de kom till Lönneberga på trettondagen eftersom Emil hade ordnat ett julbord för fattighjonen istället) och bara några mil från vackra Eksjö.

Någon gång varje sommar brukade vi åka in till Eksjö, för att shoppa, strosa i den gamla stadsdelen och njuta av en härlig middag på stadshotellet. Det minns jag som något av semesterns höjdpunkt, inte bara för den underbara matens skull utan också för att Eksjö Stadshotell är så särdeles trevligt. Det är verkligen något visst med klassiska gamla stadshotell, med alla dess traditioner!

Eksjö Stadshotell är anrikt och varsamt renoverat - perfekt för en lyxig weekend!
Eksjö Stadshotell är anrikt och varsamt renoverat – perfekt för en lyxig weekend! (foto:  www.eksjostadshotell.se) 

Nu är det många år sedan jag senast besökte Eksjö men förhoppningsvis ska det bli av framöver. Jag såg nämligen att Eksjö Stadshotell nu erbjuder hotellpaket med en mängd olika variationer. Golfpaket, vandringspaket, cykelpaket… Och så det som tilltalar mig allra mest: weekendpaketet.

En natt, eller en hel helg från fredag till söndag, med rum på hotellet, härlig middag (dessutom med säsongsbetonad mat vilket jag tycker extra mycket om!) och frukostbuffé. Inte är det speciellt dyrt heller, utan något man faktiskt kan unna sig om man vill skämma bort sig själv och sin käraste (eller en kär vän) ett par dagar…

Bäst av allt med en hotellvistelse är nog ändå frukostbuffén. Att stiga upp, gå till en vacker matsal där det dukats upp alla tänkbara frukosträtter är ju bara så underbart! Slippa koka kaffe, slippa skiva bröd, ta fram smör och pålägg, koka ägg, laga äggröra… Bara låta sig skämmas bort och njuta… Att dessutom få göra det i den miljö som Eksjö Stadshotell är helt enkelt för bra för att gå miste om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s