Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Svamptider…

Lämna en kommentar

Nu är det svamptider igen – så härligt! Till helgen ska jag ge mig ut i svampskogen och leta efter kantareller. Förmodligen kommer jag hem med mer taggsvamp och fårticka än gulingar, så brukar det bli, men det är gott det också. För att inte tala om Karl Johan… Fick flera liter av en god vän häromdagen, så nu har jag Karl Johan både på tork och i frysen. I love it!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Hur man rensar den kan variera. Själv brukar jag ta bort foten och använda bara hattarna. Jag tar också bort rörlagret, men det behöver man inte göra – det är en smaksak. Sen skivar jag hatten tunt och trär upp den på björntråd med hjälp av en nål och hänger upp på varmt ställe för att torka. Det tar några dagar, sen håller den minst ett år men ofta ännu längre.

Självklart kan man också förvälla den, som man gör med exempelvis kantareller, och frysa in. Vissa skär den i tärningar och fryser in den helt rå också.

Ett gäng fina svamprecept hittar du på Matbloggen på Skånskan. Jag vill också rekommendera Svampguiden, mycket bra sida där man får många tips och goda råd.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s