Toasted Caramel – ny len whisky från Black Velvet

Publicerad av

caramel1Whisky med doft av smörkola och smak av sirap, citrus och peppar, funkar det? Jajamen! Den nya Toasted Caramel från kanadensiska Black Velvet  förenar det traditionellt sträva med len sötma och  jag, som annars tycker mycket om alldeles vanlig whisky utan särskilda smaktillsatser, blev mycket förtjust i den här!  

Black Velvet Toasted Caramel är tillverkad av whiskyn Black Velvet som använder det kristallklara vattnet från Klippiga bergen i Kanada och finaste råget och kornet. Därefter genomförs en noggran process av destillering, blandning och mogning i vita ektunnor för att säkerställa den högsta kvaliteten.

Toasted Caramel är god att dricka som den är, eller med ett par isbitar. 

Jag har också provat att baka med Toasted Caramel. Vad sägs om en härlig kaka med whiskykräm?

Toasted Caramel-kaka

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smör

1 dl vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk Black Velvet Toasted Caramel 

Till smörkrämen:

100 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

2 msk Black Velvet Toasted Caramel

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå här gör du: Smörja och bröa en kakform på 1½ l. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt vattnet. Koka upp och häll den kokande blandningen i äggsmeten. Häll i whiskyn. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta i äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

Rör ihop smör och florsocker till en smidig kräm och tillsätt whiskyn. Dela sockerkakan och bred smörkrämen på ena delen. Lägg ihop och förvara kakan i kyl till dess den ska avnjutas.

Fakta om Black Velvet Toasted Caramel:

·         Artikelnummer: 86585

·         Leverantör: Bibendum

·         Producent: The Black Velvet

·         Alkoholhalt: 35%

·         Flaska: 700ml

·         Pris: 239kr

 

4 kommentarer

  1. den är verkligen otroligt god. Len och mild och ändå med whiskyns typiska hetta. Fick högsta betyg även av en vän som är galen i riktigt rökig single malt, så prova den!

   Gilla

 1. Verkar vara många i blogosfären som fått testa den här nu, tycker den poppar upp överallt. Jag älskar rökig whiskey och gillar kola, men känner mig ändå tveksam till om detta kan funka. Har inte ens vågat föreslå det för maken, han skulle nog slå bakut. Men, det kommer nog få bli ett inköp ändå, förr eller senare. Skulle ha föredragit om den fanns på halvflaska dock. Risken att den blir stående efter första smakandet känns stor.

  Gilla

  1. Den är fantastiskt god tycker jag. Faktiskt en av de godaste spritsorter jag druckit. Och det säger även whiskyexperten i familjen, även om han kanske inte tycker det här är riktigt samma sak som whisky. Den står för sig själv, så att säga. Men här lär den inte bli stående i alla fall 😉 Men jag håller med dig om att den borde finnas på halvflaska också. Är man osäker vill man kanske inte köpa hem en ”hela”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s