Födelsedagsfirande med smörgåstårta och sockerfri trifle

Publicerad av

Jaha, så har man fyllt år igen då. Ännu har jag ett år kvar till den stora, jämna födelsedagen men även en ojämn bemärkelsedag måste ju firas – särskilt om man dessutom firar namnsdag, vilket jag gör. Karindagen den 2 augusti har därför alltid varit lite speciellt för mig, så också detta år. Alltså lagade jag en enkel men god smörgåstårta med två fyllningar – en ostfyllning och en leverpastejfyllning (recept hittar du här.) På med goda garneringar såsom räkor, laxrosor, ostrullar och hamburgerkött med pepparrotsvisp och så servera till iskall cider. Underbart gott!

Smörgåstårta till födelsedagen!

Istället för tårta fick det bli min egen enkla variant på klassisk trifle. Eftersom vi har många diabetiker i släkten gjorde jag så här: Jag köpte ett par paket muffins utan vanligt socker, delade dessa i två halvor och la dem tätt i en form. Droppade citronsaft över och pressade ihop dem så de blev till en tunn kaka. På med vaniljkräm gjord på kokmarsan (den sorten man själv sötar, i det här fallet med Canderel), skivade jordgubbar och klickar av vispad grädde. Smaskens till kaffet!

Min sockerfria variant av trifle - god inte bara för diabetiker!
Citrondoftande botten, mild vaniljkräm, jordgubbar och vispad grädde - enklare och godare kan det knappast bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s