Billigt eller dyrt?

Det är frågan, det. Matproducenterna påstår ofta att vi svenskar alltid bara vill köpa det billigaste och att vi, om vi var beredda att ta ansvar för världens väl och ve, skulle handla dyrare. Och visst är det en komplicerad fråga. Men faktum är att svensk mat är bland den dyraste maten i hela världen, och man kan fråga sig varför det måste vara på det viset. Dessutom är det faktiskt så att medan en stor del av svenskarna har det bättre än någonsin får vi i rask takt en stor grupp som blir allt fattigare.

Valmöjligheten är alltså inte så stor för många människor. Så om man både vill äta billigt och ändå försöka gynna närproducerat och inhemskt – hur gör man då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s