Baka till advent

Än är det en dryg vecka kvar till 1 advent men visst är det härligt att börja förbereda sig redan nu! Jag älskar verkligen att verkligen att baka och fylla frysen så här års, det är ren och skär livskvalitet. Och man behöver ju inte äta alltsammans själv, om man inte vill – det går alldeles utmärkt att ge bort till goda vänner, eller till någon skolklass som arrangerar julbasar.

På min adventssida kommer jag att lägga in mina favoritrecept, ta en titt här och se om du hittar något du blir inspirerad av! Eller prova mina goda kalljästa vetebullar!

Annars är kanske lussekatter det vetebröd vi mest förknippar med julen. Mitt recept på detta härliga, guldgula bröd hittar du här.

Har du inte tid att baka lussekatter kan du ju ”fuska” lite och baka lussemuffins. Det går snabbt och är jättegott, och så får du ju den där underbara saffransdoften på köpet. Här är ett recept:

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
2 dl russin

Blanda mjöl, bakpulver och russin i en stor bunke. Ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Sist tillsätter du saffran och blandar noga.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Väljer du vanliga muffinsformar gräddar du dem i ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme – för amerikanska muffinsformar kan du dra ner värmen till 175-200 grader samt grädda lite längre, ungefär en kvart-tjugo minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s