Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

TV-tårta med hallonglasyr

Lämna en kommentar

Någon som minns 1960-talets (och kanske även 70-talets?) TV-tårta? Den variant som fanns i konditoriet i min hemstad var bakad på sockerkaka, med vaniljfyllning och hallonglasyr; passerad  sylt blandad med florsocker, gissar jag – ungefär som glasyren på en Napoleonbakelse.

Jag har ännu inte funnit något recept på just denna TV-tårta men fann att den bakas på Ica MAXI i Sandviken.  Och härligt god ser den ut – precis som jag minns den från min barndoms glada dagar…

Någon som har receptet på den här klassiska TV-tårtan? Väntar med spänning på att ni hör av er till mig…

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s