Ett bensinmacksrån och en begravning

De sista två dagarna har varit minst sagt omtumlande. I torsdags kväll blev jag rånad när jag skulle tanka bilen vid OK-macken i Årsta. Och igår var jag på begravning och tog farväl av min sista kvarvarande moster.

Bensinmacksrån har tydligen blivit vanligare och vanligare, enligt både polisen och mackpersonalen. Vanligast är att två personer agerar tillsammans. En börjar tala med den som tankar, för att avleda, medan den andre snabbt rycker upp bilen och snor åt sig det som eventuellt finns att ta; plånbok, väska osv.

I mitt fall gick det till som så att rånaren helt sonika slet upp min bildörren just när jag stannat vid pumpen, och slet plånboken ur handen på mig. Körkort, visakort, kontanter, alla de där små personliga tingen man har i plånboken såsom små foton på nära och kära, gamla biobiljetter, visitkort… Och sen de där småsakerna som egentligen inte betyder så mycket men som man ändå hade velat använda: kupongen på ICA, rabattkuponger på olika mejeriprodukter, ett par saffranskuvert som jag nyss köpt. Ja, det känns sannerligen chockartat att bli av med allt det där. Men polisen kom till platsen på 5 minuter, och att spärra kort och annat var ju ingen konst. Så visst kunde det ha varit vida mycket värre. Men ändå… Jag känner mig verkligen både arg och kränkt. Och vilket besvär det är att plötsligt stå där utan både kort och kontanter… I det läget är man glad och tacksam över att ha goda vänner som ställer upp med ett lån till dess att man hinner ta sig till banken, eller får det nya VISA-kortet!

Och så igår var jag på begravning. Min sista kvarvarande släkting av mammas och pappas generation fördes till sin sista vila – en ingift moster som jag var väldigt förtjust i. Hon var en väldigt speciell person, rak, tuff och ärlig – 91 år fyllda hade hon fortfarande ett knivskarpt intellekt och ett härligt ungdomligt sätt. Men hennes kropp gav vika helt enkelt.

Det var en vacker och värdig ceremoni och det kändes dessutom fint att träffa alla kusiner och andra släktingar. På något sätt känns det verkligen som om det ligger något i att blod är tjockare än vatten – jag kände mig märkligt berörd av att möta dessa människor som jag inte sett på många, många år.

Idag vaknade jag i ottan, det är mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Men idag ska jag ändå försöka att enbart känna glädje och harmoni. Ett besök på Kolardagen i Granbergsdals hytta står på tapeten, och sen en stund samvaro med min bror under lördagskvällen. Ha en trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s