Afternoon Tea med tre nya härliga tesorter från Lipton!

Nu lanseras tre nya härliga tesorter från Lipton – alla perfekta att servera till frukost, på kvällen eller varför inte till ett härligt Afternoon Tea?

Nu kommer tre härliga nya lösteer från Lipton – den första nya satsningen på löste på flera år, efter vad jag förstår – och jag fick chansen att prova dem! Smakerna heter Berry Bliss, Earl Grey Orient och Chai Spirit och tanken är att tesorterna är anpassade för olika stunder på dagen. Lösteet presenteras också i en helt ny design som under hösten kommer att rullas ut på hela Liptons sortiment.

Härlig stämning när det bjuds på Afternoon Tea!

Snygga förpackningar med mycket gott innehåll, helt enkelt, och vad passar bättre när man får hem tre nya lösteer än att ordna med ett riktigt Afternoon Tea? Sagt och gjort.

Teerna fick sällskap av scones, olika sorters marmelad och curd samt cupcakes och inbakade små korvar och stämningen var på topp när vänner och grannar bjöds in för att provsmaka.

Dukat för Afternoon Tea…
Scones med ost och blodgrapemarmelad. I bakgrunden inbakade korvar eller, som min brittiska väninna kallar dem, ”pigs in a blanket”… Enkla att göra med små cocktailkorvar som bakas in i smördeg, penslas med ägg och gräddas i 200 graders ugnsvärme tills smördegen blivit frasig och fått fin färg!
Blodgrapemarmelad med lagom beska, söt körsbärsmarmelad och lemon curd samsas väl med te och scones!

Alla de olika teerna har sin egen charm och sin egen speciella känsla. Jag, som älskar bär i alla former, blev genast förtjust i Berry Bliss som verkligen smakar mycket av bär – utan att för den skull bli för sött. Chai Spirit är, som antyds, ett hett och värmande te med indisk feeling.

Läckra små cupcakes blir en härlig avslutning på testunden!

Den stora överraskningen var nog ändå Earl Grey Orient. Vi tyckte alla att den doftade  för starkt – nästan som parfymerad rökelse – men var rörande överens om att smaken var desto godare.

Vilken som blir favoriten är alltså en smaksak – men att alla de här teerna har sin givna plats i teälskarens skafferi är givet!

Vill du själv ordna Afternoon Tea? Det är ingen konst, bara att baka lite goda scones, ställa fram ost och marmelad och kanske lite annat smått och gott och vips har du en härlig fest! Plocka fram den finaste teservisen – eller gör som jag, blanda udda muggar i olika färger och mönster, det blir också jättesnyggt!

De här sconesen bakade jag i muffinsplåt men de blir lika goda om du gör dem på traditionellt sätt. Här är receptet:

8 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 dl mjölk eller fil

1 ägg

1 msk honung

50 g smör

Blanda de torra ingredienserna i matberedare eller för hand. Tillsätt mjölk, ägg och smör och blanda till en degklump. Dela den i  6-8 bitar (beroende på hur stor muffinsplåt du har) och lägg dem i den smorda formen – eller forma två runda kakor som du skårar så att kakorna lätt kan brytas i fyra  delar.  Grädda på 200 grader i ca 15 minuter och servera lite ljumma med smör, ost och marmelad.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s