Halloween och Allhelgona och lite snacks…

Ibland kan det vara svårt att reda ut begreppen om Halloween, förmodligen eftersom vi inte har någon lång tradition av att fira den helgen i Sverige. Vi firar förresten inte ens Allhelgonahelgen när resten av världen gör det – i vår almanacka ska ju Alla Helgons Dag firas den första helgen i november, fast den i större delen av världen firas 1 november (och Alla Själars Dag den 2 november).

Halloween infaller dock alltid den 31 oktober. Så jag tänder pumpalyktan redan denna helg! Och så serverar jag en härlig Halloweenbuffé också förstås – tips på recept hittar du här.

Snacks hör förstås också till, varför inte nachos eller tortillachips med en härlig tomatdip till? Tomatdipen gör du enkelt genom att koka en god tomatsås på lök, vitlök, krossade tomater och kryddor (salt, peppar, oregano, lite spiskummin och en knivsudd socker). Låt den koka ihop så den blir tjock och tillsätt sen en burk avrunna svarta bönor. Enkelt och underbart gott just till majschips av olika slag!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s