Rocky Road

Rocky Road är ett supergott godis, och så enkelt att göra! I USA finns det nog lika många varianter som det finns ”matmammor” (eller pappor, för den delen) och det här receptet kommer från en väninna i Indiana. Kathy är åttabarnsmamma och har nog slängt ihop mer Rocky Road än de flesta… Rocky Road är ju inte bara oumbärligt på Halloweenfesten, utan görs också gärna till garageförsäljningar, skolbasarer och till barnkalaset – och naturligtvis också till jul!

Prova själv och fyll godisfaten till Halloween – och gör gärna dubbel sats för det här går åt på nolltid…

1½ dl kokosflingor, eller kokos i små bitar

250 g marshmallows, gärna rosa och vita blandade

1½ blandade hackade nötter (helst mjukare sorter som valnötter, macadamianötter, pekannötter eller liknande)

½-1 dl cocktailbär, grovhackade

400 g blockchoklad (gärna hälften vardera av ljus och mörk)

Sprid ut hälften av den rivna/hackade kokosen på en bakplåt (40×30 cm). Lägg marshmallows över kokosen och lämna lite utrymme till plåtens kanter. Strö så över de hackade nötterna, cocktailbären och resten av kokosen över hela härligheten. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad och häll den smälta chokladen över plåten så att kokos, marshmallows, nötter och cocktailbär täcks. Låt plåten stå kallt i några timmar, eller över natten, och stjälp sedan upp kakan på bakplåtspapper. Bryt i ojämna bitar och förvara svalt i burk med tättslutande lock.

Rocky Road - lika lättlagat som gott!

Tips! Prova dig fram till din egen favorit. Testa olika slags nötter, eller ersätt nötterna med solrosfrön. Blanda eller ersätt cocktailbär med syltade apelsinskal eller suckat, och prova att använda till exempel godisbilar istället för traditionella marshmallows. En lite mer vuxen smak får du om du använder pistagenötter och gröna marshmallows, gärna med riktigt mörk choklad och varför inte ett stänk whisky i den smälta chokladen?

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s