Slowcooker är perfekt för heta sommardagar

Ofta förknippar man nog långkok med höst och vinter – mustiga grytor med mättande rotfrukter och mustig arom. Men har man en crockpot, eller någon annan typ av slowcooker, så är det definitivt läge att ta fram den under såna här varma sommardagar. Det mesta man brukar laga i ugn kan man också laga i en slowcooker utan att det blir hett och kvalmigt i köket, så det är faktiskt helt perfekt. Och en Indian Butter Chicken, eller en Mongoliet-inspirerad biff är dessutom superfin sommarmat.

Man kan också baka i en slowcooker. Vissa modeller har ugnsfunktioner, där är det ju bara att följa bruksanvisningen, men även den enklaste crockpotmodell kan fungera som ”ugn”. Här hittar du ett recept på en underbart god nektarinkaka och ett trevligt recept på ljust matbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s