Rocky Road till Halloween

Nu är det strax dags att fira Halloween igen. Här hittar du min Halloweensida, där jag delar recept och tips inför helgen och här kan du läsa mer om skillnaderna mellan Halloween och Allhelgonahelgen.

Halloween är godishelgen framför alla andra, så varför inte passa på att göra lite härligt godis med amerikans touch. Rocky Road är en amerikansk klassiker som kan göras på många sätt – det här är det bästa receptet jag hittills använt. Det kommer från en god vän i Chicago.

Rocky Road

200 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
1 dl salta jordnötter
1 1/2 dl geléhallon
1 dl kokoschips
2 dl minimarshmallows

Gör så här: Smält chokladen, antingen i mikron eller i vattenbad. Häll över den smälta chokladen i en skål och rör ner alla godsakerna. Häll smeten i en avlång sockerkaksform som du klätt med bakplåtspapper. Låt stå i kylen tills chokladen stelnat. Skär i ”bars”, med en vass kniv som du spolat med hett vatten och sedan torkat av. Förvara i kylen, i en ask med tättslutande lock.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s