En bussresa kan vara en fantastisk upplevelse

Snart är det advent och då brukar jag alltid åka till mina forna hemtrakter i Bergslagen för att besöka några av alla de julmarknader och basarer som går av stapeln på olika trevliga platser. Oftast åker jag buss dit, jag gillar att sitta i lugn och ro och bara njuta av utsikten, och av att lyssna på bra musik eller en spännande podd på vägen. Resan blir liksom en del av upplevelsen istället för en transportsträcka.

Det blir förstås en ännu större upplevelse om man åker längre sträckor. För ett tjugotal år sen var jag och familjen i Tunisien, där vi gjorde en bussresa på närmare två dygn, med ett antal spännande stopp på vägen och övernattning i en oas. Bara att sitta där och se landskapet genom bussfönstret var ju en upplevelse i sig – det är liksom inte var dag man ser en flock dromedarer ett femtiotal meter från vägen… För några år sen gjorde jag också en bussresa genom Lykien i Turkiet tillsammans med en väninna – det var en fantastisk resa som jag aldrig glömmer.

Jag har en kompis som är egen företagare med en behändig mängd anställda, och han brukar alltid ordna en rolig resa som kickoff för sin personal. Då brukar han hyra buss och ta med sig personalstyrkan till utvalt mål – hemligt för alla utom honom. På bussen brukar han ha ett quiz med ledtrådar till vart de ska resa, och stämningen är uppsluppen och glad. När de väl är framme (denna höst var destinationen ett slott där trerätters middag och mordgåta ingick) är alla redan på topp eftersom bussresan varit så trevlig. Då kan kickoffen inte bli annat än lyckad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s