Skapa härlig Halloweenstämning med enkla medel

Mat i all ära, men hur viktigt det än är med den ”rätta” menyn till Halloweenfesten är inredningen minst lika betydelsefull. Spöklikt värre ska det vara och bäst av allt är att det är enkelt och roligt att ordna den rätta stämningen inför festen. Ta en titt i naturen, skafferiet och garderoben – här får du en samling tips som inte bara gör festen vackrare utan dessutom är billiga.

Kvistar och kastanjer

Blommor hör naturligtvis hemma på ett festligt dukat matbord, men varför inte prova något nytt till Halloween? Vackra höstlöv, torra kvistar, ekollon och kastanjer blir perfekta som ”blommor” på Halloweenbordet. Bäst av allt: Det kostar ingenting. Gå bara ut i skogen, parken eller ut på gården så hittar du allt du behöver!

Textilier

Svart, orange och till viss del lila är färgerna som gäller kring Halloween och bordsduken bör förstås gå i någon – eller alla – av de nyanserna. Har du ingen bordsduk i orange eller svart kanske du har ett lakan eller en gammal sjal? Det funkar lika bra som en riktig duk och du slipper ge dig ut och panikhandla på IKEA.

I garderoben hittar du också bra ”spöken”. Ta ett gammalt vitt lakan som du ändå tröttnat på, klipp ur spökögon och en grimaserande mun och häng upp intill ytterdörren eller från taklampan.

Lyktor

En Jack O’lantern (eller flera) är förstås självskriven på Halloweenfesten. Men det går också fint att göra små minilyktor av apelsiner eller mandariner. Gröp ur frukterna och skär ut mönster eller ansikten och placera värmeljus inuti. Blir vackert och stämningsfullt.

Ljudeffekter

Vad är en Halloweenfest utan spöklika ljudeffekter? Spökljud eller soundtracks till diverse skräckfilmer finns att köpa på cd i välsorterade cd-butiker online.

Eller varför inte spela in dina egna spökljud på datorn? Ruggiga effekter kan skapas av en gammal såg, ett par knarrande skor eller djupa suckar. Enkelt men effektfullt.

På Spotify kan man också hitta spellistor med passande ljud, eller musik.

Man kan också tänka sig en platta med kyrkorgel à la Bach eller annan klassisk musik.

Prydnadspumpor

Prydnadspumpor kan man få till bra pris så här års, och de är verkligen otroligt vackra. Köp några stycken och arrangera snyggt på ett fat eller en bricka. Lägg lite kvistar och torra löv runt om för riktigt höstlik effekt!

Happy Halloween!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s