Skaffa en molntjänst för bilderna du vill spara!

Brukar du fotografera mycket? Det gör jag, nästan för mycket ibland, men jag älskar det ”nya” sättet att fotografera. Det vill säga, det är ju inte särskilt nytt längre men ändå. Jag växte upp med filmrullar, jag. 24 bilder för en semesterresa – möjligen 36 – och både filmrulle och framkallning kostade pengar, vilket innebar att man fick vara ganska återhållsam med vad man plåtade.

Fördelen med det ”gamla” sättet att fotografera är fotoalbumen. Jag tycker det är jätteroligt att titta i gamla album, till exempel från mina föräldrars barndom och ungdom. Nackdelen är att det inte finns en bråkdel så många bilder som jag skulle önska.

Det bästa med dagens sätt att fotografera är alla roliga vardagsbilder, till exempel matbilder, som man kan ta, utan att det kostar något extra och utan att man behöver spara bilden, om man inte gillar den.

Har man en matblogg, som jag, så tar man massor med bilder. Då är det praktiskt att förvara dem i en molntjänst.

Numera, när det finns så många bra molntjänster, som till exempel Net Nordic, att spara bilderna i behöver man ju inte heller låta bilderna ta upp alltför mycket plats på en dator eller en extern disk. Dom har massor av olika ”molnlösningar”, och finns i flera länder, bland annat Danmark. Och det är ju samma sak med viktiga dokument som man vill spara säkert – de kan också sparas i molntjänsten, vilket man kanske inte tänker på.

Själv sparar jag alltid mina bilder, och en hel del annat, i molntjänsten. Jag tycker det är jättebra, och inte bara för att spara utrymme. Man slipper ju också att de försvinner om datorn eller disken skulle gå sönder. Det hände mig i början, när jag hade digitalkamera, några gånger och det är verkligen inte roligt när alla minnena från semestern, eller från bästisens bröllop, plötsligt är puts väck.

Numera behöver man inte snåla med bilderna på semestern!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s