I kräftans tid

Nu är vi där igen – i kräftans tid, denna underbara augustimånad. Och igår hade vi kräftskiva här hemma, som alltid en trevlig tillställning med massor av läckra kräftor, goda ostar och givetvis en härlig paj. Till förrätt krustader med stuvning på alldeles nyplockade kantareller…

Ostpajen är en underbar variant utan pajdeg – bara att röra ihop 2 pkt färskost av Philadelphiatyp (smaksatt eller naturell) med 4 ägg och 3 dl riven ost (gärna Västerbotten), kanske också lite salt och peppar. Häll i smord pajform, eller form med löstagbar botten, och grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills den ”stannat” och fått vacker färg. Servera ljummen.

Tips! Släng inte kräftskalen – spara dem i en burk i frysen och ta fram när du vill göra en riktig god skaldjursfond till fisk- eller skaldjurssoppa eller en god fisksås! Här har du recept på skaldjursfond.

DSC_5005 DSC_5008 DSC_5012 DSC_5015 DSC_5018

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s