Mia Moscato från Freixenet – nu på piccoloflaska

Publicerad av

miaHar du provat Mia Moscato någon gång? Det är ett sött mousserande, friskt och rent vin med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus. Det görs på muskatdruvor och har en druvtypisk smak som påminner lite om färska druvor. Mia Moscato lanserades på den svenska marknaden förra året och blev direkt en succé och nu lanseras vinet även på piccoloflaska.

Vinet, som är ganska sött med en bra balanserad syra och aromatisk fruktighet och trevlig mousse, passar väldigt bra till frukt, choklad och olika bakverk. Men jag har faktiskt också serverat det till en vegetarisk smörgåstårta, vilket gjorde succé bland matgästerna!

Mia Moscato produceras av Freixenet, som är beläget i byn Sant Sadurni d’Anoia i Katalonien i norra Spanien. Detta familjeföretag har över 150 års erfarenhet av vinframställning och har skapat sig ett namn världen över genom sina mousserande kvalitetsviner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Själv är jag särskilt förtjust i Mia Moscato eftersom det inte har så hög alkoholhalt – bara 7 %. Då får man all den fina smaken men inte så mycket alkohol. Jag tycker också om de nya piccoloflaskorna – perfekt att packa ner i utflyktskorgen och ta med till stranden nu i sommar eller att ta fram om man får en oväntad gäst på kvällskvisten. En liten flaska Mia Moscato, lite mörk choklad och jordgubbar och kvällen blir extra mysig!

Fakta om vinet:

Druva: Muskat
Pris: 59 kr för 750 ml och 26 kr för piccoloflaska 200ml
Alkoholhalt: 7%
Sockerhalt: 84g/l
Användning: Serveras vid 6-8 grader, som sällskapsdryck, eller till desserter.
Färg: Ljusgul
Doft: Fruktig, aromatisk doft med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus.
Smak: Friskt och härligt vin med balanserad smak och en krämig mousse.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s