Gin har blivit trendigt igen. Prova Gibson’s London Dry Gin i sommarens drinkar!

image001Gin har fått tillbaka sin status som trendig dryck. Enligt Baum + Whiteman, en världsledande konsultfirma för restauranger. är särskilda gin & tonicbarer är en av 2014 års heta trender. Och nog är det något visst med en Gin & Tonic. Man riktigt känner historiens vingslag när man smuttar på denn dryck en ljummen sommarkväll…

Prova att blanda den med Gibson’s London Dry Gin , en härligt torr och frisk gin som har tydliga inslag av enbär, citrus och koriander. Fräsch till klassiska drinkar såsom g&t, Dry Martini – eller varför inte en Gin Sour, som är min personliga favoritdrink. Riktigt fräscht till sommarens fester – och så lätta att göra dessutom, även för ”hemmabartendern”.

 Gin & Tonic

4 – 6 cl gin
Tonic

Gör så här: Fyll ett s k highballglas (högt drinkglas) med rejält med iskuber. Häll på gin och fyll på med tonic. Rör om och garnera med en citronskiva och servera med en drinkpinne.

dmDry Martini

5cl gin
1 cl torr vermuth
citronzest (skal) eller cocktailoliv

Gör så här: Kyl ner ett cocktailglas med is medan du gör i ordning drinken. Fyll en shaker till hälften med is, och häll i vermouth. Rör om så att isbitarna blir överdragna med vermouth och häll sedan ut vermouthen. Tillsätt gin och skaka eller rör tills allt är väl blandat. Töm det kylda cocktailglaset och sila ner drinken. Servera med citronzest eller en oliv.

Gin Sour

4 cl gin
4 cl pressad citron eller lime
1 tsk sockerlag

Gör så här: Skaka ingredienserna i en shaker, som du fyllt med is. Sila ner i ett glas och njut!

Tips! Sockerlag blandar du på lika delar strösocker och vatten. Rör om och låt stå kallt. Lagen ska vara genomskinlig och lite simmig när den används. Det finns fler sätt men det här är enklast och funkar perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s