Sätt ekologiskt på den politiska agendan!

Att det är valår i år lär väl inte ha undgått någon. Dessutom är det vad som uppenbarligen kallas ”supervalår”, då vi också röstar i EU-parlamentet.

Det här är förstås en matblogg och inte en politisk blogg. Men mat är också politik och kanske är det dags att verkligen sätta maten på agendan på allvar – sätta det ekologiska och närproducerade i centrum. Jag blir själv fly förbannad när jag tänker på att svenska politiker kringgår de svenska livsmedelslagarna och försvårar situationen för svenska bönder genom att till skolor, sjukhus och så vidare köpa in utländsk billig mat – som är producerad på ett sätt som är olagligt i Sverige!

Coop har gjort en undersökning bland sina medlemmar och där visar det sig att hela 37 % av Coops medlemmar uppger att de vill veta vad riksdagspartierna gör för att öka tillgången på ekologisk mat.  Och 40 % menar att information om partiernas ställning i frågan om ekologisk mat faktiskt kan påverka hur de kommer att rösta i höstens riksdagsval.

Därför lanserar Coop Ekolöftet – en plattform dit Coop bjuder in riksdagspartierna att berätta om sina politiska ställningstaganden för ekologiskt. På sajten kan man få en tydlig översikt av respektive partis satsningar. Ett bra initiativ, tycker jag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s