Platino Pink Moscato – fräscht mousserande till vårens och sommarens fester

Publicerad av

Det spelar egentligen ingen roll om det är kallt i luften på Valborg och 1 maj – det känns ändå att våren är på väg med stormsteg. Varför inte ordna en liten fest? Bjud på Platino Pink Moscato – ett sött mousserande vin som passar perfekt som fördrink eller mingeldryck på vårens fester och tillställningar!moscato1

moscato2Vi provade Platino Pink Moscato när vi firade att balkongsommaren äntligen är inledd, det kändes riktigt passande med  detta lagom söta och krispigt mousserande vin! Och alla som var med blev synnerligen nöjda med fräschören, sötman och den härliga smaken av sommarbär och fläder – en riktig hit och definitivt en konkurrent till sommarens vanliga roséviner! Alkoholhalten är bara 7% och det tycker jag är ett extra plus – det känns fräscht, särskilt så här års när värmen är på väg. Godast är den vid 7-9 grader!

Platino Pink Moscato är förstås jättegod att dricka som den är. Men om du lägger ner några jorgubbar eller ananasbitar i glaset blir det extra gott, tycker jag… Servera med lite tilltugg, som salta snacks, frukt (druvor, melon, jordgubbar – eller ännu mer exotisk frukt såsom stjärnfrukt, physalis…). Även mörk choklad av god kvalitet smakar finfint till det här vinet!

Det är också ett plus att Platino Pink Moscato inte kostar så mycket som det faktiskt smakar. Platino Pink Moscato är faktiskt landets billigaste Moscato. Att det är så billigt beror på att producenten, J. Garcia Carrion, applicerar modern teknologi på traditionella metoder och därmed kan reducera sina kostnader för drift och logistik samtidigt som man kontinuerligt kan behålla en hög kvalitet. Helt rätt, om ni frågar mig!

 

Jordgubbar är alltid rätt till mousserande vin. Lägg gärna i ett par i glaset vid servering också, det känns härligt lyxigt!
Jordgubbar är alltid rätt till mousserande vin. Lägg gärna i ett par i glaset vid servering också, det känns härligt lyxigt!

 

Om Platino Pink Moscato:

Pris: 39 kr  
Område: Spanien   
Artnr: 7707201
Alkoholhalt: 7% 
Volym: 750ml 
Färg: Ljust rosa.
Druva: 97% Muscat, 3% Tempranillo 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s