Loka Likes Old School smakar underbart – och passar perfekt till Ice Cream Soda

Publicerad av

Loka1Förra året lanserades Loka Like Old School med Strawberry Ice Cream  – en smak som gjorde succé. I år förstärks konceptet med Vanilla Soft Serve och Pear Ice Pop – en härlig smaktrio som verkligen för tankarna tillbaka till en tid av rena smaker och sköna glassupplevelser.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASjälv blev jag helt såld på Vanilla Soft Serve, som både doftar och smakar klassisk vaniljmjukglass. Sonen föredrog Pear Ice Pop. Alla tre smakerna håller verkligen vad de lovar och lyckas kombinera det läskande hos mineralvatten med det glassiga hos vanilj, päron och jordgubb. Inget socker, inget sötningsmedel – bara en massa ljuvlig och oemotståndlig smak!

– Med det genomslag vi fick förra året, kände vi oss verkligen sugna på att återvända till den färgsprakande dinervärlden från 50-talets USA. Den här gången tog vi oss an utmaningen att försöka överträffa förra årets populäraste smak, Strawberry Ice Cream, med två andra glasstyper och därmed återigen vända upp och ner på vattenkategorin, säger Stefan Santos, marknadschef.

Loka Likes Old School är tänkt att föra tankarna till den amerikanska 50-talsdinern - och gör det också! (Foto: Wikimedia Commons)
Loka Likes Old School är tänkt att föra tankarna till den amerikanska 50-talsdinern – och gör det också! (Foto: Wikimedia Commons)

Om de har lyckats? Jajamen! Så till den grad att jag genast fick lust att göra en Loka Likes Old Schoolversion av den traditionella amerikanska klassikern Ice Cream Soda.

Normalt görs Ice Cream Soda med Alka Seltzer och det är nog så gott – men med de här smakerna? Gissa… Och prova själv!

Ice Cream Soda à la Loka

Variera glass efter vilken Old Schoolsmak du använder. Receptet är anpassat för två glas men är lätt att minska eller öka! För ännu godare Ice Cream Soda, tillsätt gärna lite frukt eller bär – t ex jordgubbar eller päronbitar!

ice cream soda4 glasskulor (vanilj, päron eller jordgubb)

1 dl vispgrädde

½ dl Loka Likes Old School (Vanilla Soft Serve, Pear Ice Pop eller Strawberry Ice Cream)

Cocktailbär

(ev färska bär eller frukt, förslagsvis jordgubbar eller päron)

Gör så här: Vispa grädden hårt. Skopa upp glass i två höga glas eller snygga glasburkar och tillsätt ev lite frukt eller bär. Fyll på med Loka Likes Old School och toppa med grädde och ett cocktailbär. Servera med sked och sugrör!

Loka Likes Old School lanseras i servicehandeln v.11 och i dagligvaruhandeln v.15. Cirkapris i dagligvaruhandeln kommer att vara 10 kr för 50 cl samt 11 kr för 150 cl och i servicehandeln ca 18 kr för 50 cl samt 24 kr för 150 cl. Loka Likes Old School ingår i vårt sortiment under en begränsad period.

OM LOKA
Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt och salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll. Lokainnehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s