Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Tryffel och grönpeppar – nya ostar från Castello

2 kommentarer

Nu kommer två nya krämiga vitmögelostar som förhöjer ostbrickan. Castello White med tryffel och CastelloWhite med grönpeppar. Dessutom kommer populära Castello Creamy White i en ny större storlek.castello

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAOstmästaren Roland Persson tycker att de här ostarna passar till en ostbricka som ligger i tiden. Och jag kan bara hålla med. Castello med tryffel är ljuvligt krämig med en mycket fin och genuin smak av tryffel – underbar till frukt, på kex eller ett knaprigt knäcke.  Den är smaksatt med sommartryffel från Bourgogne i södra Frankrike och eftersom sommartryffel är fruktkroppar som mognat före huvudsäsong har den en mildare smak och doft än vanlig svart hösttryffel. Läckert!

Castello med grönpeppar har fin och lagom stark pepparsmak.  Creamy White har en mer naturell smak,  och är ett lite mildare alternativ till brie och camembert.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jag tycker de nya ostarna från Castello har härligt lyxig smak – favoriten är tryffelosten som faktiskt är sagolikt god. Men den som gillar grönpeppar blir inte heller besviken.

Alla tre ostarna kommer bäst till sin rätt om de förvaras i rumstemperatur en stund innan servering. Och de är ljuvligt goda med söta tillbehör, till exempel en god aprikoschutney.

Cirkapris i butik:

Castello White med tryffel, 150g, 25,90 – 29,90 SEK.
Castello White med grönpeppar, 150g, 25,90 – 29,90 SEK.
Castello Creamy White, 300g, 35 – 39,90 SEK.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Tryffel och grönpeppar – nya ostar från Castello

  1. vilken besvkelse,har köpt castello tryffel,urdålig,var är den goda tryffelsmaken?

    Gilla

    • Oh så synd, jag som tyckte den var så god! Tänk så olika man kan tycka! Jättesynd att du blev besviken, Kerstin, det beklagar jag verkligen!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s