Mighty Leaf Pu-erh Toucha Ros te

heartsIdag firar vi Alla hjärtans dag! Passande nog lanseras nu i Sverige ett nytt te från Mighty Leaf, tillverkad av torkade rosenblad . Unna dig själv en kopp varmt te med kärlek eller varför inte dela den med någon du tycker om!

Pu-erh teer kommer ursprungligen från Yunnanprovinsen i Kina. Teerna dateras mycket långt tillbaka i kinesisk kultur och de pressade tekakorna användes tidigare som handelsvaluta. Tekakorna gjorde tidig export av te från Kina till väst möjlig, eftersom pu-erh teet kan lagras, och ofta bara blir bättre efter lagring. I Kina är pu-erh teer högt prisade för sina hälsobringande effekter, de är bra för matsmältningen och utgör en naturlig, varsam detox och kan avnjutas av personer i alla åldrar.
                   .
Det finns olika typer av pu-erh: dels en grön, rå variant (sheng) som är den ursprungliga och en senare, mörkare variant (shou) som utvecklades på 1970 talet. Pu-erh kan drickas lagrad eller icke lagrad. De teblad som används till pu-erh anses ha unika egenskaper vilket påverkar teets slutliga karaktär. Bladen plockas och därefter bearbetas de genom knådning och rullning. Sedan får de torka och därefter formas de till kakor eller lämnas som lösa teblad, och lagras. Kakorna får man bryta bitar av, försiktigt så inte bladen går sönder,
och sedan brygga.

Nu lanserar Mighty Leaf Rose Pu-erh Toucha

rosDenna Rose pu-erh toucha är en mörk pu-erh. Teet är kraftigt och har mycket karaktär. Tack vare att det torkas ihop med rosenknoppar får det en rund och angenämt blommig ton. Teet motsvarar ett kraftigt fylligt, komplext rödvin eller ett mörkt öl och passar till kraftigare maträtter, till exempel grytor av vilt.

Du kan brygga din toucha (tebollen kallas Toucha) minst 5 gånger och varje bryggning kommer erbjuda nya smakupplevelser. Förvara ditt pu-erh svalt och mörkt och på en plats där det inte tar upp  fukt eller doft från andra livsmedel. 9 bollar kostar 72 kronor och kan köpas från Mighty Leaf!

Bryggning
Använd 100 gradigt vatten till ditt pu-er och låt det dra 45 sekunder -1 minut. Använd en toucha ca 4-5 dl vatten.
Kan bryggas minst 5 gånger. Vid varje ny bryggning kan du öka bryggtiden 10-15 sekunder. Använd en lämplig
tekanna eller en gaiwan. Vill du inte använda hela din toucha spå bryt försiktigt en bit, anpassa mängden vatten
och spara resten. För bästa resultat: skölj tebladen i det heta vattnet så att de väcks, låt dem ”bada” i några sekunder,
häll sedan bort vattnet. Dofta på de fuktade tebladen och känn in aromerna.Brygg sedan enligt instruktionerna ovan.

Teföretaget Mighty Leaf har sedan 1996 haft som ambition att föra vidare den tusenåriga tetraditionen till dagens moderna människa. Teerna från Mighty Leaf är certifierade av USDA som Certified Organic samt av IMO Switzerland.

Företaget Brandable importerar och marknadsför Mighty Leaf Tea i Skandinavien. Brandable AB är EU – Lövet certifierad teimportör. ros2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s