Matmamman testar glögg från Galatea

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADen här veckan har det varit riktigt roligt att vara ”matmamma”. Tillsammans med familj och goda vänner har jag testat sex glöggsorter från Galatea. Här får du veta vad vi tyckte:

Tegner-Son-Apelsin-Choklad-StarkvinsgloggTegnér & Son Apelsin & Choklad Starkvinsglögg

Apelsin och choklad är smaker som gifter sig fint med varandra. Så hur smakar det om man tillsätter traditionella glöggkryddor? Svaret är: utmärkt! Den här glöggen fick genomgående högsta betyg i vårt test och smakar fint både kall, rumstempererad och upphettad.

Tegnér & Son Tradition Vinglögg Ekologisk

Tradition är verkligen rätta ordet för att beskriva den här glöggen. Lagom söt, lagom kryddig, med fin smak av körsbär och härlig balans i kryddningen. Jag föredrar den het – flera av testarna tyckte den var ännu godare rumstempererad. Smakar underbart till pepparkakorna och russinen – men prova också en mörk chokladbit till!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tegner-Son-Wilckens-Fat-Starkvinsglogg-EkologiskTegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg Ekologisk

Det här blev min och flera andras favorit i glöggtestet. Den är verkligen så stark och fyllig som en starkvinsglögg ska vara utan att för den skull smaka för mycket alkohol. Kryddningen är perfekt – traditionellt och mycket välbalanserad – och den är alldeles lagom söt. Något att bjuda dina bästa vänner på – eller spara till dig själv…

Tegnér & Son Tradition Vinglögg

Vad sägs om vinglögg på Bag-in-box? En god idé om du vill ha ett lite större glöggmingel så här i adventstid, och den här är fyllig, lagom söt och smakar ljuvligt av de traditionella julkryddorna.

Ripa-–-GruppbildRipa Glühwein

För dig som inte är överförtjust i glöggens sötma kanske glühwein kan vara ett alternativ? Denna är fint kryddad med de klassiska glöggkryddorna, men med enbart hälften så mycket socker. Den har också en lätt touch av citrus och smakar fräscht och friskt. Rumstempererad eller värmd var frågan vi tvistade mest om, vi enades till sist att den är godast varm – gärna till en ostbricka.

Ripa Vinglögg Utan tillsatt socker

Äntligen en riktigt god vinglögg utan socker! Perfekt för den som av olika skäl inte kan eller vill dricka söt glögg, och välbalanserad i kryddning och smak. Riktigt julaktig!

En tanke på “Matmamman testar glögg från Galatea”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s