Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Mighty Leaf Tea slår ett slag för det traditionella sättet att dricka te

1 kommentar

green-tea-tropical-box-180x180Mighty Leaf Tea är ett helt nytt sätt att dricka te.  Eller traditionellt, beroende på hur man ser på saken. Grönt matcha-te i pulverform utgör nämligen det ursprungliga sättet att dricka te, både i Kina och Japan. Det är just för att återuppväcka den traditionen och göra den lättillgänglig för dagens moderna människor som Mighty Lea Tea har skapats.

Mighty Leaf Matcha-te kommer från regionen Aichi. Riktigt matcha-te får endast tillverkas av ett te som kallas Tencha, vilket om det förblir teblad är Japans mest exklusiva te; Gyokuro. Tencha och Gyokuro odlas i skugga de sista veckorna innan skörden för att smakerna skall koncentreras och för att plocka fram den eftertraktande sötman i teet.

Alla tesorter framställs av samma planta, Camellia Sinensis och dess underarter. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas för att förhindra att oxidationen startar.

matcha-180x180På Mighty Leafs hemsida kan du hitta en massa härliga tesorter i en mängd olika smaker och varianter. Gröna teer med fruktiga, rostade, söta smaker… Svarta teer, smaksatt på olika sätt… Vita teer… Örtteer… Du kan också välja mellan portionspåsar och lösvikt, hitta en massa fina tillbehör och även presentförpackningar!

Själv blev jag grymt sugen på en jättefin tekanna i sobert vitt och svart…

Du kan också besöka Mighty Leafs Facebooksida!

OBS! Bilderna kommer från Mighty Leafs hemsida!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

One thought on “Mighty Leaf Tea slår ett slag för det traditionella sättet att dricka te

  1. Pingback: Mighty Leaf värmer i vinter… | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s