Höstmat från Arla Köket

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANyligen släpptes en ny kokbok från Arla – ”Höstmat från Arla Köket”. Boken är första delen i en serie om fyra säsongskokböcker och fokuserar på matlagning i säsong och de bästa råvaror den svenska hösten har att erbjuda. En härlig idé! Att laga mat efter säsong är helt klart något som tilltalar mig – det är så genuint och äkta och det är dessutom bra för klimat och miljö.

Själv har jag provlagat två goda rätter från boken – en välsmakande skördepasta fullspäckad med rotfrukter och grönt; morot, broccoli, squash, majs… Och så knaperstekt rökt sidfläsk och Creme Fraiche smaksatt med svartpeppar, timjan och citron… En svensk höstversion av klassisk Carbonara, kan man säga. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERABehöver jag tillägga att det var en riktigt fin matupplevelse? Samtidigt är rätten synnerligen snabb- och lättlagad och går enkelt att slänga ihop även efter en lång arbetsdag, vilket givetvis är ett extra plus. Och den här kokboken innehåller massor med såna här lättlagade rätter, baserade på härliga råvaror, till exempel olika slags pajer, rödbetsbiffar, höstliga grytor…

Till dessert blev en ljuvlig knäckig äppelkaka med vaniljkräm på smetana och äkta vanilj. Den var fantastiskt god, och gav verkligen mersmak. Men för den som vill prova andra efterrätter råder ingen brist på såna alls i kokboken – här finns mängder av goda recept, själv blev jag sugen på äpplen fyllda med kolasås…KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Arlas nya kokbok finns att handla i matbutiken, hos bokhandeln eller på Adlibris och kostar ca 198 kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s