Baka med päron!

Det är inte bara de svenska äpplena som mognar just nu – även päronen förgyller trädgårdarna. Passa på att laga mat och baka med päron – på Skånskan hittar du flera bra recept med päron i huvudrollen!

Du kan också baka min lättbakade äppelkaka med päron istället – det blir en helt annan smak, minst lika god, och mycket saftig!

Päronkaka

75 g smör

1½ dl strösocker

2 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk kardemumma eller rivet skal av 1 citron eller lime

2 ägg

2-3 päron, urkärnade och klyftade

Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en slät smet. Häll i smord form (antingen en med löstagbar botten, eller en form du klätt med bakplåtspapper) och lägg ner päronklyftor. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 graders värme i 35-40 minuter.

Om du inte har en form med löstagbar kant - klä då en vanlig 1½ litersform med bakplåtspapper istället, det funkar utmärkt!
Om du inte har en form med löstagbar kant – klä då en vanlig 1½ litersform med bakplåtspapper istället, det funkar utmärkt!
Päronkaka är härligt saftig och passar perfekt till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.
Päronkaka är härligt saftig och passar perfekt till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.

3 kommentarer

  1. Googlade efter nåt gott att baka med mina överblivna päron och hittade hit. Supergod och lättbakad kaka måste jag säga! Tack för receptet!
    Lär kika in fler ggr för inspo!
    / Nazima

    Gilla

Lämna en kommentar