Nytt kafékoncept på Åhléns

CAFÉ Å LAITIdag slår portarna upp till Åhléns första egna kafé, Café Å lait. Öppningen blir också startskottet för Åhléns nya affärsområde Food.

Åhléns nya affärsområde Food arbetar på att ta fram en rad olika matkoncept. Först ut är Café Å lait som öppnar på Åhléns City i Stockholm idag, den 23 augusti. Café Å lait kommer att servera genomtänkt, ekologisk mat i en franskinspirerad miljö. Åhléns vill förbättra och förgylla kundernas besök i varuhuset genom att erbjuda en trevlig plats för att äta och möta vänner på.

Ekologi och närodlat löper som en grön tråd genom kafékonceptet, och Åhléns har inlett en rad samarbeten med innovativa och kvalitetsorienterade leverantörer. Några exempel är Sänkdalens gård, ett KRAV-godkänt lantbruk utanför Norrköping, som levererar glass gjord på rapsolja och egen mjölkproduktion och Biofood som levererar örtteer i lösvikt och den uppfriskande hälsodrycken Kombacha.

– När det gäller mat och dryck har vi valt och valt bort med omsorg. Det medvetna urvalet har vi självklart gjort för att förbättra och visa omsorg för våra kunder. Vi försöker också lokalanpassa konceptet. I Norrland kan vi t ex lägga hjortron på cheesecake, berättar Jonas Sandström, affärsutvecklare på Åhléns och ytterst ansvarig för Café Å lait.

Kaféarkitekturen står Koncept Stockholm för, som har lagt mycket tid för att genom design skapa en avslappnad, speciell och pratvänlig atmosfär. Koncept har tidigare gjort kända miljöer som bl.a. Mood Gallerian, Story Hotel och B.A.R.

– När du sitter på Café Å lait ska det kännas som om du sitter på ett modernt café i Paris. Jag har också arbetat mycket med ljudupplevelsen för att skapa ett härligt och annorlunda kafé, berättar Jonas Sandström.

Fram till 2016 planeras 11 stycken Café Å lait att öppna runt om i landet. Kaféerna kommer att finnas i tre storlekar – Grand, Midi och Petit. Åhléns City blir först ut med konceptet Grand med uteservering och med en golvyta på 130 m2.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s