Svalkande Virtuous sommardrink

Publicerad av

När de flesta ligger på stranden och njuter av ledigheten arbetar Virtuous Vodka för fullt. Leveranscykeln går jämt och produktionen är i full gång. Som nystartad vodkatillverkare finns det inte mycket tid för vila – och inte lust heller. Världen längtar efter rena och äkta smaker – så passande att Virtuous Vodka finns då! För att ge sommaren en skjuts gjorde våra vänner på Bauer på Götgatan i Stockholm en sommardrink baserad på Virtuous Vodka Sea Buckthorn, alltså havtorn. Det lilla orangea bäret förknippar nog de flesta med höst och vinter, men det blev fantastiskt gott i detta oväntade möte mellan jordgubbar, basilika och havtorn. Testa – gör en själv, eller slink förbi Bauer om du råkar vara i Stockholm.

Här är receptet.

  • 2 jordgubbar (hackade)
  • En liten näve Basilika
  • 5 cl Virtuous Vodka Sea Buckthorn
  • 2,5 cl limejuice
  • 1,5 – 2 cl sockerlag (beroende på hur söta jordgubbarna är)
  • 2-3 cl soda is

Häll i jordgubbar, basilika, Virtuous Buckthorn, limejuice och sockerlag i ett highball-glas och muddla varsamt. Fyll upp med lita soda och isbitar och toppa sedan med krossad is. Garnera med jorgubbe och basilika.

Du hittar fler drinkrecept på Virtuous Vodka hemsida.

Förresten – Virtuous Vodka kommer att bjuda på drinkar på en butiksöppning i Stockholmsområdet i början av augusti. Håll ögonen öppna – snart kommer en inbjudan.

Alla bilder är fotograferade av Anja Dahlgren.

Om Virtuous Spirits

Virtuous Spirits är ett svenskt ansvarstagande dryckesföretag med kärlek till äkta smak. Vi vet att naturen skapar smaker bättre än människan och utvecklar våra drycker utifrån detta, med en produktion som inte tar några genvägar och är skonsam mot miljön. Företaget tillverkar och säljer Virtuous Vodka. För mer information se www.virtuousvodka.com 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s