James Gandolfini i våra hjärtan

Lagom till midsommar nås jag av nyheten att James Gandolfini är död, bara 51 år gammal. Det känns verkligen tomt på något sätt, efter alla år som han var maffiabossen och sociopaten Tony Soprano med hela världen – och plötsligt är allt bara över.

Själv älskade jag Sopranos. Har sett serien flera gånger och tycker den är en av de absolut bästa TV-serier som någonsin spelats in. Och  även om serien generellt hade toppskådisar i varenda roll så var ändå James Gandolfini den klarast lysande stjärnan av dem alla.

På Youtube finns massor med klipp om James Gandolfini – en mängd fina tributes och liknande – men också Tony Sopranos-klipp förstås. Och jag vill hellre minnas James Gandolfini för hans livs rolltolkning än för hans alltför tidiga död, så här är ett av de klipp som sammanfattar hans superba rolltolkning i Sopranos:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s