Macarons – lätt som en plätt med Kungsörnen!

Publicerad av

Kungsörnen_macarons_ett[1]Jag bakar och lagar jättemycket mat men en sorts kakor som jag faktiskt aldrig bakat är makroner, eller macarons som de också kallas. Jag har många gånger tänkt göra det men det har inte blivit av. Men nu har jag äntligen gjort det – med hjälp av den nya kakmixen från Kungsörnen. Spröda, goda små kakor – lätta att baka och enkla att spritsa – och med en läcker smörkräm som också görs på mix.

Jag är faktiskt jättenöjd med resultatet! Prova du också – Kungsörnen kakmix är en lätt (och god!) genväg om du tycker att det verkar knepigt att få till det!

Macarons_Chocolate_Kakmix_Jpg150dpimakronerJag bakade macarons med jordgubbssmak – mixen finns också med chokladsmak! Och även om mina egna inte blev riktigt lika snygga som dem på bilden så tror jag det beror mer på konditorn än på kakmixen…

3 kommentarer

 1. Blir de verkligen så där vackra som på bilden?
  Jag har aldrig gillat smaken på bakmixer, smakar illa ibland, men alltid konstgjort. Det enda som går att äta är brödmixerna.
  Blir mycket godare och billigare att baka själv, ”från grunden”. Om man nu inte får produkterna gratis förstås, för att blogga om dem senare… ?

  Gilla

  1. En van ”spritsare” får dem vackra 😉 Jag är halvvan så mina blev okej men inte riktigt så vackra. Bild på dem kommer strax i en uppdatering!

   Jag tycker bakmixerna blivit mycket bättre på sistone och jag tycker inte alls att de här smakar konstgjort. Har tidigare bakat cupcakes på mix (och bloggat om det utan att ha fått mixen gratis!) för att vi hade lite bråttom till ett kaffekalas och jag blev väldigt nöjd. Det har hänt en del sen den tid då det bara fanns citronsockerkaka och mjuk pepparkaka i mixväg…

   Annars bakar jag det mesta från grunden, dels för att det som du säger blir billigare, dels för att det smakar så mycket bättre! Men de nya mixerna är en helt okej genväg, tycker jag, om man har bråttom och vill förenkla saker och ting litegrann!

   Och visst händer det att jag får produkter gratis – men jag anger alltid i mina blogginlägg om jag fått produkter för att testa och skriva om!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s