Kellogg’s Special K – nu med nytt recept

specialkJag har fått möjlighet att testa Kellogg’s Special K – nu med ett nytt recept. Special K lanserades i Sverige redan 1960 och är idag Kellogg’s största varumärke på den svenska marknaden. Special K finns i sex varianter – Classic, Red Berries, Fullkorn, Dark Chocolate & Strawberry, Fruit & Hazelnut och Havre & Honung. Jag har provat Classic och Red Berries.

Det nya receptet tycker jag ger frasigare och godare flingor. Men till Classic vill jag helst ha något mer än bara mjölk eller fil – gärna lite rårivet äpple eller annan frukt – annars blir det lite för torrt. Men Red Berries, som är en av mina stora flingfavoriter redan sen tidigare, är supergoda.  Med iskall mjölk kommer både flingorna och de smakrika bären till sin rätt – en riktigt god frukost som man dessutom håller sig mätt på ett bra tag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHur ser det då ut med sockermängden i Special K? Tyvärr är det lite för mycket socker för att man ska bli helt nöjd – 19 g sockerarter i 100 g. Ingenting för diabetiker alltså, och ingenting man ska äta flera portioner om dagen av heller. Men en tallrik till frukost, om du inte helt vill undvika socker, är helt okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s