Gör din egen mjukglass hemma!

Publicerad av

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUnder senaste veckan har det varit glass för hela slanten här hemma. Det kom nämligen ett bud från Arla, som ville att jag skulle prova deras nya mjukglass – en variant man lätt fixar till hemma i köket och som kommer i smakerna vanilj, jordgubb och choklad.

Sagt och gjort – för vem vill inte prova att göra sin egen mjukglass? Och jag kan inte annat än göra tummen upp för Arlas nya mjukglass. Så god som färdigköpt – och lätt att göra i ordning dessutom! Vispa bara glassen under ett par minuter, låt den vila i frysen några timmar – och ta sedan ut den och vispa upp den igen. Sedan är den klar att ätas – antingen som den är i strut eller med olika toppingar som t ex strössel, chokladsås eller något annat. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag gillar jordgubbsglassen allra bäst, serverad i frasig strut eller – som på bilden till höger – i skål med chokladlinser. Påminner mig om barndomens mjukglass och vem kan motstå lite nostalgi? Men alla smakerna är mycket goda och ett par glada grannar som fick vara med och provsmaka blev överförtjusta i vaniljen.

Arla har också förslag på olika läckra tillbehör. Vad sägs till exempel om kardemummasmulor och blåbärssås?

Kardemummasmulor

 

1 dl vetemjöl

 

1 tsk stött kardemumma

 

0,25 dl florsocker

 

50 gram smör

 

½ msk vatten

Blanda mjöl, florsocker och kardemumma i en bunke. Nyp ihop med smöret och addera vattnet, arbeta ihop till en smulig massa. Fördela på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader, mitt i ugnen, i ca 15 minuter eller tills smulorna är gyllenbruna. Låt svalna helt och bryt/smula sedan sönder i mindre bitar.

Glas Med Kardemummasmulor och BlåbärssåsBlåbärssås

 

225 gram frysta blåbär

 

2-3 msk flytande honung

 

Koka ihop blåbär och honung i en tjockbottnad katrull i några minuter. Mixa sedan slätt och låt kallna.

Servera blåbärssåsen med kardemummasmulorna och vaniljmjukglass – ljuvligt gott!

Mer recept med Arla mjukglass i huvudrollen hittar du på Arlas hemsida!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s