Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Nu inleds Stilla veckan!

Lämna en kommentar

Idag är det Palmsöndagen – söndagen före påsk – och det är just denna dag som inleder Stilla veckan. Jo, det är så den heter, veckan som nu kommer. Vissa envisas med att kalla den påskveckan men det är helt fel – påskveckan är den vecka som infaller efter påsk!

Palmsöndagen firas till minne av Jesu intåg i Jerusalem och i många kyrkor runt om i världen – även i Sverige – firar man denna dag med palmprocession. En mycket vacker och stämningsfull upplevelse, även för den som själv inte är troende, så varför inte kolla upp vilka kyrkor i ditt närområde som firar denna vackra tradition?

Något mer som passar perfekt en sån här dag är förstås att återknyta bekantskapen med en av musikhistoriens bästa operor, nämligen Jesus Christ Superstar!

Nästa vecka blir det fullt upp med förberedelser inför påsken – en stor mathelg men framför allt den största kristna högtiden av alla!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s