SteviaVital Bakery – toppen i köket!

Sen en tid tillbaka bakar jag ofta med SteviaVital. Den senaste produkten SteviaVital  Bakery+ , som kom i somras, gör det ännu lättare.

Enligt info på hemsidan är produkten framtagen i samarbete med Mariann Andersson, som är känd för sina LCHF-recept. Pär Wallgren, marknadschef på Arbolito AB Nordic Stevia sa i pressmeddelandet som kom i augusti:

-Att vi nu satsar på just LCHF som grupp är ganska logiskt för oss. Det finns ett stort antal följare till den dieten/livsstilen och de flesta av dem är redan vår målgrupp. Både diabetiker och överviktiga har anammat LCHF som koncept. Vi vänder oss till människor med diabetes, övervikt eller andra som vill hålla ett lågt sockerintag med en naturligt kolhydrat- och kalorifri sötning.

Själv lever jag inte strikt efter LCHF, men SteviaVital Bakery+  använder jag ändå. Och jag är verkligen förtjust i det – jag tycker att det ojämförligt är det bästa sötningsmedel jag har bakat med. Nu har jag visserligen inte använt de billigare Steviaalternativen som finns i butikshyllorna, men ändå. Det har ingen bismak alls och dessutom får brödet och kakorna bättre konsistens än med andra sötningsmedel.

chokladkakaChokladkaka

75 g smör
2 ägg
2 msk SteviaBakery+
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
(ev 1 dl färska eller frysta hallon)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca 1½ liter.

Smält smöret och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och sötningsmedel poröst. Rör i det avsmalnade smöret och filmjölken.

Blanda vetemjöl med bakpulver och kakao  och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner detta samt hallonen i smeten. Häll i formen och grädde i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna i formen en liten stund innan  du stjälper upp.

Nötkakor (ca 20 st)

2 msk SteviaVital Bakery+
1 ½ dl hasselnötskärnor
1 äggvita

Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna fint och blanda dem med sötningsmedlet. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den i nötblandningen. Klicka ut små kakor på en smord eller bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ca 5-8 minuter.

3 kommentarer

 1. I receptet på Nötkakor står det: ”2 msk dl SteviaVital Bakery+”. Vilket skall det vara, 2 msk eller 2 dl Stevia?

  Gilla

  1. 2 msk!

   Om man byter ut det mot ”vanligt” strösötmedel är det dock lämpligt med 1 dl.

   Jag ska ändra direkt!

   Gilla

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s