Matklubben – suverän matcommunity för alla smaker

Publicerad av

Långt innan jag själv började matblogga brukade jag surfa runt på Matklubben. Det gör jag fortfarande titt som tätt, det är en riktigt bra community som samlar massor av olika recept, tips, artiklar och intressanta forum (matprat) där allt mellan himmel och jord avhandlas.

Nu senast snöade jag in mig på en riktig nostalgitripp; en forumtråd som handlar om en tid då man – faktiskt – kunde hyra frysfack och frysboxar. Det var innan frysen blev ”var mans egendom” och även om jag själv inte minns just detta så brukade mamma och pappa  prata om det när jag växte upp.

Själva hade vi frysboxen i källarförrådet under många år eftersom vi hade en såpass liten lägenhet att det faktiskt inte fick plats någon frys… Jo, så var det faktiskt, och det var vi inte ensamma om!

Här finns också mängder av nyttiga tips. Hur man lyckas med cupcakes, till exmpel, och en bra inspirationstråd för den som vill baka glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt och tillsatsfritt!

Sånt kan man alltså hitta på Matklubben. Liksom givetvis recept för alla tillfällen, kategoriserade efter måltidstyp, GI, pris, ursprung osv. Idag sökte jag efter recept på grön ärtsoppa och fick upp hela 40 träffar – inte illa! Till slut bestämde jag mig för ett recept på Grön ärtsoppa från Björkholmen som verkar både fräsch, god och lättlagad och som jag ska överraska familjen med imorgon!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s