Skicka dina recept som julkort!

Publicerad av

Lussekatt, lussebulle eller saffransbulle – kärt barn har många namn. Bakverket är ett måste vid jul och traditionen säger att de bakas lagom till Lucia, därav namnet. Lussekatter kan ha olika utformningar men den vanligast är S-formen. Bullarna utmärks av sin gula färg som de får från saffran men de kan även bakas utan kryddan. Vissa har strö- eller pärlsocker som dekoration men russin är mest förekommande. Tycker man inte om dem är de enkla att plocka bort.

Tips: Vill du att fler ska kunna njuta av just dina härliga lussekatter kan du skicka dem som annorlunda men omtyckta julkort. Ett roligt och uppskattat sätt för dina nära och kära, såväl nya som gamla bekantskaper att ta del av dina julrecept. En bild av bakverket/maträtten pryder fint framsidan följt av receptet och en julhälsning inuti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s