Vällagat och gott på restaurang Pärltuppen!

Publicerad av

Idag åt sonen och jag lunch på restaurang Pärltuppen, tveklöst en av Karlskogas bästa restauranger. Den ligger i den lokal som tidigare var tjänstemannarestaurangen för Bofors. I folkmun kallades den ”Boforsmässen”, och det är nog vad folk säger än idag…

Men nu kan var och en inta sin lunch i dessa ljusa, vackra lokaler och det är väl värt sitt pris à 85 kronor. Underbart vällagad husman (sonen åt panerad kolja med kokt potatis och jag valde viltfärsbiff med stekt potatis och kantarellsås…), en diger salladsbuffé och soppa samt dryck, bröd, smör och kaffe och kaka ingår i lunchpriset – inte illa! Tomatsoppan som serverades idag var för övrigt alldeles utsökt och hästlängder från den blaskiga tomatsoppa man annars kan riskera att få på lunchrestauranger! Så befinner du dig i Karlskoga och vill äta en riktigt god lunch, besök Pärltuppen!

2 kommentarer

  1. Vi bugar och bockar! Alltid trevligt med nöjda kunder 🙂 Husmanskost har alltid varit en passion i min matlagning! Hälsningar Stefan Bardhamre Köksmästare på rest. Pärltuppen

    Gilla

    1. 😀 Då ses vi nog snart igen, för jag åker till Karlskoga ganska ofta och nu har jag ju hittat min favoritrestaurang. Den där tomatsoppan… Men du vill väl inte dela det receptet, antar jag (det tror jag knappt att jag skulle göra!)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s