Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Semestertips för dig som besöker Bergslagen i sommar!

2 kommentarer

Eftersom jag är bördig från vackra Bergslagen missar jag förstås inte en chans att göra reklam för denna underbara del av Sverige. I malmhyttornas och gruvornas djupa granskogar finns ro och harmoni, och kulturskatterna är många och spännande.

Mitt mesta smultronställe är Granbergsdals hytta – grundad på 1600-talet och en av landets mest välbevarade hyttor. Besök den nu i sommar, det är en fantastisk upplevelse! Den guidade turen med hyttfogden Sven Hedelund är en riktig höjdare, men här finns också kaffestuga med gott hembakat, hyttboa med fint hantverk och annat – och dessutom möjlighet att sova över i denna fascinerande miljö! Missa inte Granbergsdals hytta i sommar!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Semestertips för dig som besöker Bergslagen i sommar!

  1. Härligt med lite tips kan nog tänkas att man åker dit någon dag har ju ganska nära 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s