En utmaning från Millas hälsoblogg

Idag har jag fått en rolig utmaning från Millas hälsoblogg, en av mina favoriter bland matbloggar. Jag ska svara på tio frågor – här kommer de! Få se om svaren blir något att ha…

1. Hur ser din familj på ditt bloggande? De tycker det är roligt, och ger mig alltid nya tips och ideer.

2. Vad berör dig mest? Massor! Djur, natur, vänskap, kärlek, traditioner, vackra minnen… Och så Bergslagens underbara natur förstås!

3. Hur viktigt är bloggandet för dig som person på en skala 1-10? Det har blivit allt viktigare med åren. det började som en kul grej men har blivit en allt större del av mitt vardagsliv. Idag skulle jag säga att det blir en 8 på skalan!

4. Ditt bästa tips för att koppla av? En bok eller en bra serie på dvd – alternativt en skön promenad med hundarna!

5. Länka till ett av dina absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med. Oj, jag måste erkänna att jag faktiskt är nöjd med ganska många inlägg – men här kommer ett par av mina favoriter:

Soul Food för kropp och själ, eftersom jag är galet förtjust i den amerikanska söderns billiga och robusta mat och har så starka minnen förknippade med den.

Klassiskt sockerkaksrecept kan bli till vad du vill!här tycker jag verkligen att jag lyckats få till ett riktigt bra inlägg om något så enkelt och lättbakat som just sockerkaka!

Studentmottagning för alla plånböckermycket populär sida som brukar vara en av de mest lästa kring maj och juni och som, tycker jag, också har väldigt mycket att tillföra i stressen och pressen kring studentmottagningarna!

6. Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggandet? Jag twittrar samt använder Facebook – kolla här

7. Vad är det värsta du vet? Oj oj oj vilken svår fråga… Ett av svaren är överkonsumtionen, som jag ser som ett gigantiskt problem. Ett annat är de sociala och ekonomiska orättvisorna, globalt men även här i Sverige. Jag blir galen på matprogram och matmagasin som alltid riktar sig till köpstarka människor och glömmer alla som inte har råd att köpa oxfilé så fort det är helg!

8. Vilka talanger har du, dvs vad är du riktigt bra på? Jag är faktiskt en hejare på att skriva noveller och krönikor – och har turen nog att jobba just med detta! Jag är också riktigt bra på att laga mat och baka!

9. Om du skulle starta upp något eget, vad skulle det vara? En egen mattidning – anpassad för alla dem som har knappa resurser och som behöver tips och råd för att få vardagen att gå ihop!

10. Skulle du kunna ta en time-out från mobil, dator, tv på en vecka? Ja och nej – eftersom jag använder dator när jag skriver mina noveller och krönikor är det lite svårt att svara på. Men jag skulle helt klart kunna hålla mig till att enbart jobba.

Jag lämnar över utmaningen till dessa bloggar:

Kakor och jag

Recept a la Matmor

Victorias matblogg

Tinas mat, bak och hälsoblogg

2 kommentarer

  1. Tycker att den där tidningsidéen låter riktigt bra, helt ärligt! Det finns så många mattidningar idag men de flesta är likadana och ganska flashiga. Visst är det också intressant men det behövs verkligen något alternativ till det, bra tänkt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s