Smetana nu i svenska matbutiker!

Har du ätit smetana någon gång? Det har jag, dels under en semester i Östeuropa, dels på en rysk restaurang här i Stockholm. Det är en tjock, syrad grädde som används flitigt i det ryska köket (och även i det finsk-karelska) men som hittills inte funnits i Sverige. Nu lanseras Smetana i våra matbutiker och jag har testat. Allt om produkten, samt recept på ryska boveteplättar, blinier, finns här!

2 kommentarer

  1. Smetana är fantastiskt gott. Jag har för mig att det fanns i Sverige när jag var liten 70-80-talet men försvann sedan. Det var kanske bara vårt mejeri i norr som marknadsförde det då. Valio har en laktiosfri variant som vi av allergiska skäl har använt många gånger! Tips på enkel och god dipsås som passar till fisk, grill, grönsaker och chips. Ta en burk smetana, pressa i 1-2 klyftor vitlök och blanda i en påse knorr Dressing Italien Mix ( http://knorr.se/#/produkter/dressing-mix/278/ )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s