Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Matbloggar som sticker ut!

Lämna en kommentar

Idag tänker jag ge tips på matbloggar som jag tycker är bra. De flesta av dem har jag redan bland mina länkar, men jag tänkte skriva lite mer om dem. Dels Millas hälsoblogg, som jag nämnde häromdagen, och som jag nu läst mycket mer på. Så himla bra tycker jag! Dels fina recept men också så mycket annat. Läs inlägget om lappugglor och chokladmoussetårta, till exempel, så kul att läsa!

En gammal favorit är Veganvrak. Det var en av de första matbloggarna jag började besöka och där har jag fått massor med tips på vegansk mat och veganskt kaffebröd så jag rekommenderar verkligen en titt. Tyvärr verkar inte bloggen ha blivit uppdaterad på ett bra tag, men du som inte tidigare besökt den kan ju alltid låta dig lockas av hennes gamla recept – för att inte tala om de fina bilderna!

Alldeles nyss upptäckte jag Recept a’la Matmor. Jättebra blogg, med mycket fokus på diabetesvänliga rätter – perfekt för mig som har diabetiker i familjen! Idag frestas jag av hennes köttbullar, och jag har också ett gott öga till hennes kiwisorbet som är diabetesvänlig. Det tror jag att jag ska göra till nästa helg, när det är Kristi Himmelsfärd och man vill ha det lite extra festligt!

Så här års måste jag förstås också slå ett slag för Gott att grilla. Här får du en massa fina tips och grillrecept – vad sägs till exempel om fläskytterfilé med mozarella och basilika… Mums!

En italiensk receptsamling är också en guldgruva att ösa ur. Fantastisk sida, som jag har fått massor av inspiration från! Här finns de klassiska recepten som vi alla känner till – men också fantastiska maträtter som var okända för mig innan jag snubblade över denna fantastiska receptsamling. Penne med (vit) köttfärssås, till exempel, är en verklig höjdare liksom den här goda kycklingrätten.

Slutligen vill jag tipsa om I mitt lilla kök. Underbar blogg, personlig och kul och med jättefina recept och härliga bilder som verkligen andas matglädje och harmoni. Ta en titt under rubriken Snabba middagar – garanterat bra tips till alla som har bråttom i köket!

Och förresten – scrolla igenom alla matbloggarna och receptsamlingarna bland mina länkar nån dag när du har tid – de är alla värda en ordentlig genomläsning tycker jag!

Allt gott!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s