Grattis Victoria och Daniel – idag firar vi med prinsesstårta!

Publicerad av

Tidigt i morse, kl 04.26, föddes en liten prinsessa. Det ska naturligtvis firas – med prinsesstårta förstås, vad annars? Så här gör du:

Smörj och mjöla en form (gärna med löstagbar kant). Vispa 4 ägg med 2 dl socker riktigt pösigt. Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver noga. Häll detta i äggblandningen och rör om tills den är slät och fin. Bred ut smeten i formen och sätt in kakan på 175 grader. Grädda i ca 30 minuter eller tills den släpper från kanterna. Låt svalna under bakduk på galler. Dela den sedan i två eller tre bottnar.

Vispa ihop 2 dl marsankräm (från pulver) och vispa 5 dl grädde hårt. Blanda marsankrämen med 1½-2 dl grädde och bred denna mellan bottnarna. Garnera tårtan med resten av grädden och se till att göra en liten ”kulle” ovanpå tårtan så den får den klassiska rundade formen. Lägg över ett marsipanlock – dagen till ära ett rosa förstås! Garnera med florsocker och en ros!

Grattis Victoria och Daniel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s