Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Grattis Victoria och Daniel – idag firar vi med prinsesstårta!

Lämna en kommentar

Tidigt i morse, kl 04.26, föddes en liten prinsessa. Det ska naturligtvis firas – med prinsesstårta förstås, vad annars? Så här gör du:

Smörj och mjöla en form (gärna med löstagbar kant). Vispa 4 ägg med 2 dl socker riktigt pösigt. Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver noga. Häll detta i äggblandningen och rör om tills den är slät och fin. Bred ut smeten i formen och sätt in kakan på 175 grader. Grädda i ca 30 minuter eller tills den släpper från kanterna. Låt svalna under bakduk på galler. Dela den sedan i två eller tre bottnar.

Vispa ihop 2 dl marsankräm (från pulver) och vispa 5 dl grädde hårt. Blanda marsankrämen med 1½-2 dl grädde och bred denna mellan bottnarna. Garnera tårtan med resten av grädden och se till att göra en liten ”kulle” ovanpå tårtan så den får den klassiska rundade formen. Lägg över ett marsipanlock – dagen till ära ett rosa förstås! Garnera med florsocker och en ros!

Grattis Victoria och Daniel!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s