Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Eat Street – för dig som gillar Americana Food!

2 kommentarer

Jag älskar amerikansk mat. Och då menar jag inte nödvändigtvis de lyxiga veggokrogarna i New York (även om jag i och för sig ätit världens godaste chili sin carne just på en sådan) utan den amerikanska gatuköksmaten. Nyttig? Nja… Men oemotståndligt god. Och om man bara faller för frestelsen nån gång ibland så tycker jag det är helt okej.

För dig som, liksom jag, tycker att amerikansk gatuköksmat är bland det godaste som finns kommer nu säsong 2 av programmet Eat Street på TNT7. Allt från mexikanska tacos till lyxiga hamburgare med baconmarmelad utlovas i programmet.

Själv testade jag att laga jordgubbs- och nutellecrêpes à la Go Ya Ya’s i Louisiana – helt underbara! Så här gör du (satsen räcker till 8-10 crêpes beroende på hur stor din pannkakslagg är):

Vispa 4 ägg med 2½ dl mjölk och 2½ dl vatten. Tillsätt 6 dl vetemjöl och 4 msk smält smör samt en nypa salt. Blanda väl och ställ i kyl i minst 2 timmar.

Grädda pannkakor på vanligt sätt i medelvarm panna och lägg upp dem på en tallrik. Bred Nutella över ena halvan av varje pannkaka och lägg på jordgubbar. Vik eller rulla ihop och dekorera med lite florsocker och några jordgubbar. Servera som de är, eller med halvsmält vaniljglass eller vispad grädde.

Tips! Variera fyllningen genom att t ex byta ut Nutellan mot vispad grädde eller chokladcreme av något slag, även byta ut jordgubbarna mot andra bär. Chokladcreme och hallon är ett hett tips, det blir supergott!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Eat Street – för dig som gillar Americana Food!

  1. Ahhh sa smaskigt, har dock aldrig varit i USA men tvivlar inte pa att jag som dig, kommer gilla ‘street’ maten:))

    Gilla

  2. Pingback: Sparrissoppa är lättlagad och god vardagsmat! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s