Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Matbröd med saffran?

6 kommentarer

Idag fick jag en fråga från en en god vän som undrade om jag hade något recept på matbröd som innehåller saffran. Det har jag inte, och jag har heller aldrig ätit något men jag tycker det låter väldigt spännande. Saffran är ju inte bara omistlig i juletidens lussekatter utan underbar i fisksoppa, paella, pastasåser…

Så nu undrar jag om det är någon läsare som har ett recept att dela med sig av? Hör av er i så fall, det skulle verkligen uppskattas!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

6 thoughts on “Matbröd med saffran?

  1. Saffranspannkakor är dessutom en riktig höjdare!

    Gilla

  2. Hej! Appropå gotländsk saffranspankaka som för övrigt avnjutes som bäst med gotländsk salmbärssylt å grädde, så provade jag en gång att blanda i ett pkt (vanligt litet som man köper i affären) i en vanlig pannkaks-sats för 4 pers och det smakade jättegott.Med andra ord en fuskvariant av den gotländska,saffran är verkligen en krydda som förgyller många rätter!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s