Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Mat med god eftersmak – ett projekt för alla!

3 kommentarer

Mat har fler dimensioner än de vi ser när vi tillagar den. Doft, smak, konsistens – allt det där är viktigt oavsett om vi äter kött, fisk eller vegetariskt – men det finns också andra aspekter på maten. Aspekter som blir allt viktigare, allt eftersom vi människor tär mer och mer på jordens resurser. Inte minst haven är hotade av människans framfart och många fiskar är nu utrotningshotade.

Naturskyddsföreningen drar nu igång ett stort projekt som heter ”Mat med god eftersmak”. Det handlar om att hjälpa oss konsumenter att göra bra matval som inte förstör miljön, utan som lämnar en god eftersmak, helt enkelt. Det är ett projekt som jag stödjer helhjärtat, och som jag därför gärna vill uppmärksamma. Ingen av oss vill väl leva i en värld där framtiden innebär hav utan fisk? Men så kan det bli, om människan fortsätter fiska som idag; haven kan vara utfiskade om bara 40 år. Det är ingen framtid för våra barn och barnbarn!

I projektet ingår ett antal olika kampanjer som Anti Scampi och nu också filmen Under ytan, som tar upp problemet med utfiskningen men också pekar på olika möjligheter som vi som konsumenter kan ta till oss och som gör våra matval enklare. För visst kan det vara svårt att veta vilka fiskar som är okej att äta och vilka som inte är det – kanske kan den här kampanjen bli till hjälp när vi står där i fiskaffären och ska välja vår middagsfisk!

Vill du liksom jag stödja Naturskyddsföreningens projekt, gå då in på Facebook och gilla Anti Scampi. Och skriv gärna på Naturskyddsföreningens mailuppror. Särskilt du som gillar sushi vill säkert gärna vara med och påverka att den sushi som säljs är okej och inte tillagas av hotad fisk! Det kan du göra om du skriver på mailupproret. Du hittar det här!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

3 thoughts on “Mat med god eftersmak – ett projekt för alla!

  1. Tack för att du hjälper till så att det blir lättare för folk att välja fisk som inte försör mer än de gör nytta!
    Hälsningar,

    Mona, webbredaktör på Naturskyddsföreningen

    Gilla

  2. Vilket bra inlägg! Mat med god eftersmak är verkligen det jag satsar på 🙂 Visar sig ofta vara lika bra för hälsan som det är för miljön.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s