Snabba korvpytten

Ibland är det skönt när det går snabbt att laga mat.  Visserligen älskar jag långkok (finns ingenting som går upp mot att ha en köttsoppa eller en kalopsgryta puttrande på spisen!) men det är ju inte alltid man har tid, helt enkelt. Då är den här snabba korvpytten perfekt att tillgå. Du lagar den enkelt och snabbt på sånt som du har hemma i kyl och skafferi; några kokta kalla potatisar, en bit falukorv eller några grillkorvar, en purjolök eller en vanlig gul lök.

Fräs purjon i lite olja eller smör i en stor stekpanna. Skär korv och potatis i lagom stora bitar och släng ner i pannan. Fräs en stund under omrörning och låt sedan puttra sisådär 10-15 minuter på svag värme och servera med eller utan stekt ägg. En riktigt god lunchrätt, eller lättare middag som knappast tar någon tid alls i anspråk och som dessutom inte kostar många kronor.

Fräs purjo eller gul lök i lite olja eller smör...
Pytten blir lika god vare sig du använder falukorv eller t ex grillkorv...
Servera snabba korvpytten med eller utan ägg, som lunch eller lätt middag!

2 kommentarer

    • Sant! Och nu när jag är avslöjad måste jag faktiskt erkänna att jag inte alltid stoppar min egen korv eller odlar all potatis själv – och att jag faktiskt ibland köper grill/varmkorv med sisådär 35-50% kött. Men, ärligt talat, jag har aldrig påstått något annat. Och 35% kött är trots allt mer än 5% (som i ravioliburken) – och mer än 1 räka/champinjon vid en jämförelse. Och eftersom snabbmat är ett undantag i mitt kök skäms jag inte ett dugg, trots att du verkligen vinnlade dig om att få mig att göra det 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s